Menu

Kindercoaching

 

Zoveel losse puzzelstukjes, verwarring en/of onbegrip! Ik zit met mijn handen in het haar! Ik voel me niet gehoord! Herkenbaar? Hoe fijn is het als de nu nog losse puzzelstukjes straks samen een prachtig en mooi schilderij vormen?!

Kindercoaching is een mooie en pure vorm van hulpverlening voor kinderen, jongeren en hun ouders (en/of verzorgers) met een hulpvraag. Ik heb een open houding en oordeel niet. Ook geloof ik in de eigen mogelijkheden en kwaliteiten van een kind en bouw op hun Eigen-Wijsheid. Meer zelfinzicht, vertrouwen, zelfredzaamheid? We (her)ontdekken samen de mooie kwaliteiten.
 
Wanneer kan ik een steuntje in de rug geven: 
Vertonen van ongewenst gedrag thuis en/of op school.
Verwerken van verdriet bij overlijden, scheiding, andere gebeurtenissen.
Omgaan met en het verwerken van emoties.
Omgaan met Hoog Sensitiviteit.
Vertonen van pestgedrag of gepest worden.
Weinig zelfvertrouwen.
Laag zelfbeeld.
Traumaverwerking (emdr)
 
  
Het is fantastisch om met verschillende leeftijden te mogen werken. Ik werk nu al 5 jaar als Kindercoach. De ene keer zit ik te tekenen met een kanjer van 5 en de andere keer praat ik over peergroups en social media met een stoere dame van 16.
Ook houd ik nauw contact met ouders en leerkrachten. Op die manier blijft het cirkeltje rond en is het heel fijn werken. We blijven in verbinding met elkaar! En dat is zo waardevol en belangrijk. 
 
I love my Job…!